AFP
NOS NieuwsAangepast

Meisje in India in brand gestoken na verkrachting

Een 16-jarig meisje in India is levend verbrand nadat haar ouders zich bij de dorpsouderen hadden beklaagd omdat ze was verkracht. De politie heeft 14 mensen aangehouden voor betrokkenheid bij de verkrachting en dood van het meisje.

Het incident vond plaats in de deelstaat Jharkhand, in het oosten van India. Volgens de politie werd het meisje op een bruiloft meegenomen door twee mannen, die haar in een bos zouden hebben verkracht. Nadat ze hadden ontdekt wat er was gebeurd, gingen haar ouders naar de dorpsoudsten die bepaalden dat de verdachten 100 sit-ups moesten doen en een boete van zo'n 625 euro moesten betalen.

De verdachten en enkele medestanders vielen daarna familieleden van het slachtoffer aan. De ouders sloegen op de vlucht en vonden hun dochter een half uur later dood en verbrand in hun huis, vertelde de vader aan Indiase media. Volgens de politie had de verdachte haar met brandstof overgoten.

Barbaars

Een van de hoofdverdachten is nog voortvluchtig. Onder de aangehouden verdachten zijn ook enkele dorpsoudsten. Volgens de politie had de raad niet op eigen houtje een boete mogen opleggen. Dorpsraden hebben geen juridische status maar zijn wel invloedrijk op het Indiase platteland.

Een minister van de Indiase deelstaat noemt de gebeurtenissen barbaars.

In India woedt al langere tijd een hevige discussie over de verkrachtingen in het land. De groepsverkrachting van een 8-jarig meisje en drie andere meisjes in het noorden van India leidden afgelopen maand tot woedende reacties en protesten. Dagelijks worden in India vijftig verkrachtingen van kinderen onder de twaalf jaar geregistreerd.

De Indiase regering wil met een wetswijziging de doodstraf mogelijk maken voor het verkrachten van kinderen onder de twaalf jaar. In 2012 was de straf voor verkrachting al verdubbeld tot 20 jaar cel, na massale protesten. Die ontstonden nadat een vrouw in New Delhi in een bus door een groep medepassagiers meerdere malen was verkracht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl