Tom Dumoulin
NOS WielrennenAangepast

Dumoulin verliest roze trui, Viviani wint tweede etappe

Tom Dumoulin heeft zijn roze trui na één dag weer verloren. Rohan Dennis lost de Limburger af als klassementsleider in de Giro d'Italia, de Australiër pakte in de tweede etappe drie bonificatieseconden in een tussensprint en heeft nu één tel voorsprong op Dumoulin.

Elia Viviani greep de etappezege in de 167 kilometer lange rit van Haifa naar Tel Aviv. De renner van QuickStep was zijn concurrenten te snel af in een massasprint.

Drie aanvallers

Lars Bak en Davide Ballerini sloegen als eersten een gaatje, even later sloot Guillaume Boivin zich bij hen aan. De drie werden vlak voor de top van de enige klim van de dag (op 76 kilometer van de streep) ingerekend door Enrico Barbin, die omdat hij als eerste boven was na afloop de bergtrui kreeg omgehangen.

BMC zette zich een dikke negentig kilometer voor de finish op kop van het peloton, waardoor Dennis bij de tussensprint drie bonificatieseconden kon oprapen. Dumoulin leek daar overigens vrede mee te hebben. De titelverdediger sprintte niet mee en start zondag weer in het zwart-wit van Team Sunweb.

In de sprint in Tel Aviv versloeg Viviani Jakub Mareczko met twee fietslengtes. Danny van Poppel kwam er niet aan te pas, hij werd vijftiende. Ook voor Wout Poels verliep de dag niet zoals gewenst. De helper van Chris Froome verloor veertig seconden na pech op vijf kilometer voor het einde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl