Marlies Verbruggen en Lidewij Welten, de doelpuntenmakers van Den Bosch
NOS SportAangepast

Hockeysters Amsterdam en Den Bosch gaan om titel strijden

De hockeysters van Amsterdam hebben met de nodige moeite de finale om het landskampioenschap bereikt. Na de ruime 3-0 overwinning in het eerste duel, werd Oranje-Rood in het tweede duel met 2-1 verslagen.

Charlotte Vega zette Amsterdam na bijna een half uur spelen op 1-0, maar Oranje-Rood had drie minuten later al een antwoord via Laura Nunnink. Amsterdam leek flink van slag en oogde zenuwachtig. Niet veel lukte en Oranje-Rood kreeg kleine kansjes.

Amsterdam verslaat Oranje-Rood en is finalist

Toch was het Amsterdam dat vlak voor tijd de beslissing forceerde. Met nog twee minuten op de klok schoot Felice Albers Amsterdam naar de finale.

Ook titelverdediger naar finale

Ook Den Bosch had aan twee duels genoeg om de finale te bereiken. Na een 0-1 overwinning op SCHC vorige week, eindigde het tweede duel, in Den Bosch, in 4-2.

Ginella Zerbo zette de nummer drie van de reguliere competitie brutaal op voorsprong tegen de 18-voudig landskampioen die de competitie als tweede afsloot. In de tweede helft zorgde Marlies Verbruggen voor de gelijkmaker.

Lidewij Welten sloeg daarna een bres met twee treffers, waarna SCHC nog even tegensputterde door een doelpunt van Claire Verhage. Verbruggen maakte aan alle twijfel een eind door Den Bosch' vierde treffer en de eindstand op het scorebord te zetten.