AFP
NOS NieuwsAangepast

Trump neemt afstand van zijn nieuwe advocaat

President Trump heeft in harde woorden afstand genomen van zijn nieuwe privé-advocaat Rudy Giuliani. "Giuliani is een geweldige vent, maar hij is net begonnen. Hij moet de feiten nog op een rijtje krijgen."

Giuliani zei eerder deze week in een interview bij Fox News dat Trump zijn vorige advocaat Michael Cohen 130.000 euro had terugbetaald voor het zwijggeld dat die had overgemaakt naar pornoactrice Stephanie Clifford, beter bekend onder de naam Stormy Daniels.

De opmerkingen van Giuliani lijken in tegenspraak met die van Trump en het Witte Huis. Die zeggen dat Trump niet van het zwijggeld voor Clifford op de hoogte was. In eerste instantie gaf Trump toe dat hij geld aan Cohen had overgemaakt, onder meer voor de zwijgovereenkomst. Maar een dag later zei Trump dat Giuliani onzin had verkondigd.

EPA
Rudy Giuliani

Clifford zegt dat ze in 2006 seksueel contact met Trump heeft gehad. Om te voorkomen dat zij haar verhaal aan de pers zou verkopen, maakte Cohen in oktober 2016 130.000 euro zwijggeld aan haar over. Dat was een maand voor de presidentsverkiezingen.

Berichten over die affaire hadden Trump stemmen kunnen kosten. Trump ontkent dat hij een relatie met Daniels heeft gehad. Het zwijggeld zou zijn betaald om zijn familie niet in verlegenheid te brengen.

Toen Trump in april naar de overeenkomst werd gevraagd, zei hij dat hij er niets van wist. Twee personen die erbij betrokken waren, zeggen dat Trump toen al maanden van de betaling op de hoogte was, schrijft The New York Times.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl