De boot waarmee naar vermiste vissers werd gezocht
NOS NieuwsAangepast

Drie arrestaties voor bloedige zeeroof Suriname

  • Harmen Boerboom

    correspondent Suriname

  • Harmen Boerboom

    correspondent Suriname

In Guyana zijn drie verdachten gearresteerd in verband met de brute zeeroof voor de kust van Suriname, waarbij vorige week vrijdag vijftien mensen om het leven kwamen. Een van de verdachten is Nakool Manohar, alias 'Fyah'. Hij is de broer van de zeeroversbaas Somnath Manohar, die eind maart in Suriname werd vermoord.

Aangenomen wordt dat de bloedige overval geen roofoverval betrof, maar dat het ging om een vergelding voor de moord op bendeleider Somnath. Die moord zou weer een wraakactie zijn voor de moord door zeerovers in februari op de kapitein van een vissersboot die zich verzette.

Ook de Surinaamse president Bouterse bestempelt de tragedie als "niet zomaar een zeeroof". "Er speelt hier meer en het lijkt erop dat het gaat om een vergelding", zei Bouterse gisteren op een persconferentie.

De vrouw van Fyah ontkent in lokale media dat haar man iets te maken heeft met wraak voor de dood van zijn broer. "Zodra er een zeeroof is geweest wordt hij altijd gearresteerd, maar hij wordt altijd binnen 72 uur weer vrijgelaten", zegt ze.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl