Nuis verlengt bij Lotto-Jumbo, maar had bijna gegokt en verloren

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Nuis verlengt bij Lotto-Jumbo: maar heb zeker om me heen gekeken

Kjeld Nuis heeft na een lange onderhandelingsperiode zijn contract verlengd bij Lotto-Jumbo. Een eerste aanbod wees hij af, omdat daarin zijn twee olympische titels van Pyeongchang nog niet waren meegenomen. Vervolgens werd zijn toekomst onzeker.

"Ik ben blij en opgelucht. Het heeft zeker lang geduurd, maar die onzekere periode is voorbij en we kunnen nu vol door", laat de olympisch kampioen op de 1.000 en 1.500 meter weten, nadat hij een contract tot 2020 overeenkwam met de ploeg van Jac Orie.

kjeldnuis
Emmen, Netherlands
YES! Happy! Signed new contract🖋 @lottojumbo_ice BLACK & YELLOW SQUAD Let’sgooooo 💪🏻💨💨💨

"Ik heb een nieuw aanbod gehad en ben blij dat ze me financieel tegemoet zijn gekomen. Prestaties worden beloond", gaat hij verder. "Jac was ook heel blij en van sponsoren krijg ik al leuke appjes. Ik denk dat alle neuzen weer dezelfde kant opstaan."

Zijn plekje stond op de tocht

Terwijl Nuis wachtte of er een nieuwe aanbieding zou komen, begonnen zijn ploeggenoten tot zijn teleurstelling alweer met trainen voor het nieuwe seizoen. De selectie is nu rond, maar er werden ook nieuwe schaatsers aangetrokken.

Nuis' plekje kwam op de tocht te staan, zeker omdat contracten schaars zijn in de schaatswereld. Zo hebben Ireen Wüst, Koen Verweij en Jorien ter Mors bijvoorbeeld nog geen ploeg. "Ik heb zeker om me heen gekeken, maar dat is in deze tijd gewoon lastig", geeft Nuis toe.

Kjeld Nuis met zijn twee olympische medailles ANP Royal Images

Zijn ploeg kreeg de financiering dus toch rond, maar hij leeft mee met de schaatsers die nog in onzekerheid zitten. "Na de Spelen, waar we het beeld uitknalden, volgde een 'naborrelperiode' en daarna stilte. Dan denk je: wat was dit nou waard?", zegt hij.

"Maar bedrijven hebben tijd nodig om plannen te maken. Een team starten gaat niet van de een op andere dag. Er is zeker interesse, maar dat duurt even. Er komt voor hun vast wel wat nieuws."

STER Reclame