NOS WielrennenAangepast

Gesink en Ten Dam willen Israël snel uit en verheugen zich op Italië

Gesink wil zich weer eens laten zien: het liefst in een mooie bergrit

Het is er 'superwarm', in de omgeving van het hotel 'valt weinig te beleven' en het verkeer in Israël is niet echt gewend aan fietsers. Robert Gesink somt het allemaal op met een brede glimlach op zijn gezicht, aan de vooravond van de start van de Giro d'Italia in Jeruzalem. Duidelijk is dat wat hem betreft het allemaal wel mag beginnen.

De 31-jarige renner van Lotto-Jumbo, die begin dit jaar last had van zijn knie en erachter kwam dat hij een andere houding op de fiets moest aannemen, is weer fit en wil zich de komende drie weken weer eens van zijn beste kant laten zien.

Etappe pakken

Bij voorkeur uit zich dat niet in een goede klassering maar gaat het vooral om winst van een etappe. "Ik wil wel eens kijken of ik hier een rit kan winnen. Daar ben ik supergemotiveerd voor", zegt Gesink.

"Het liefst in een heel mooie bergrit. En het liefst met een heel mooie berg aan het einde. Maar je mag ook niet al te kieskeurig zijn. Ik zou op dit moment ook voor elke rit tekenen."

Ten Dam ziet maandag de 28ste 'met wijntje' wel wat resultaat is

Landgenoot Tom Dumoulin, die de Giro vorig jaar op zijn naam schreef, gaat wel voor het klassement, opnieuw. En zijn ploeggenoot Laurens ten Dam moet hem daarbij helpen.

Ziet hij Dumoulin en Chris Froome als de voornaamste kandidaten voor de eindzege? "Als je bij de bookmakers kijkt, dan zijn het gezien hun quoteringen wel de twee topfavorieten. Meestal hebben die (de bookmakers, red.) het wel bij het rechte eind."

Wijntje

En dan, op zijn Ten Dams: "Over vier weken, op maandag de 28ste, aan het avondeten - met een biertje en een wijntje - dan kijken we wel wat de resultaten zijn geweest."

De renner van Sunweb kan, net als Gesink, niet wachten totdat het peloton voet op Italiaanse bodem zet. "Dat heb ik altijd met grote rondes. Zodra we in Italië of Frankrijk zijn, dan begint het écht."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl