De Zuid-Koreaanse Suh Hyuwon (l) en de Noord-Koreaanse Kim Song-i omhelzen elkaar
NOS SportAangepast

Noord- en Zuid-Korea samen verder op WK tafeltennis

Om 10.00 uur vanochtend stond op de WK tafeltennis voor landenteams het kwartfinaleduel tussen de vrouwen van Noord- en Zuid-Korea op het programma. Maar getafeltennist werd er niet.

In plaats daarvan kondigden beide landen aan als één team verder te gaan naar de halve finales. Het opmerkelijke plan wordt ondersteund door de internationale tafeltennisbond ITTF en het IOC.

"Dit is een belangrijk statement om het vredesproces tussen onze beide landen via onze sport te ondersteunen", zei Ryu Seung, vicevoorzitter van de Zuid-Koreaanse bond na de onverwachte ontwikkeling.

Toenadering

Saillant detail is dat Japan de tegenstander in de halve finales is. Dat land krijgt nu een sterkere opponent tegenover zich. De relatie tussen Japan en Noord-Korea is al jaren erg slecht.

Sinds de Koreaanse oorlog (1950-1953) heerst er tussen Noord- en Zuid-Korea een gewapende vrede.

Bij de Winterspelen van Pyeongchang in februari was er al enige toenadering tussen beide landen. Zo werd een gezamenlijk team ingeschreven bij het vrouwenijshockey. Afgelopen week bezocht Kim Jong-un als eerste Noord-Koreaanse leider Zuid-Korea.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl