Georginio Wijnaldum

Scorende Wijnaldum met Liverpool naar finale Champions League

Liverpool is op zaterdag 26 mei in Kiev de tegenstander van Real Madrid in de finale van de Champions League. De ploeg van Georginio Wijnaldum en Virgil van Dijk schakelde in de halve finales AS Roma uit. Met 4-2 kwamen de Romeinen nog wel dichtbij, maar de laatste twee Italiaanse treffers vielen in de slotfase waardoor het spannender leek dan het in werkelijkheid was.

Roma, zonder de geblesseerde Kevin Strootman, had dit CL-seizoen thuis nog geen doelpunt geïncasseerd. Liverpool, dat dit seizoen juist in elk uitduel in de Champions League wist te scoren, maakte snel een einde aan die reeks. Na knullig balverlies van Radja Nainggolan opende Sadio Mané na negen minuten de score.

Eigen goal

De Engelse vreugde was van korte duur, want vijf minuten later schoot Dejan Lovren de bal via het gezicht van James Milner in eigen doel. Het spel golfde daarna op en neer en Mané was dicht bij de 1-2.

Die goal kwam er even later toch. Wijnaldum ontsnapte aan buitenspel en kopte raak. Roma, dat nu vier keer moest scoren, bleef de aanval zoeken en Stephan El Shaarawy raakte nog voor rust de paal.

Radja Nainggolan, de man van de fout en twee doelpunten

Vlak na rust gaf Edin Dzeko Roma weer een sprankje hoop door uit de rebound voor 2-2 te zorgen. Liverpool had het even lastig, maar Cengiz Ünder, El Shaarawy en Dzeko verzuimden het nog spannend te maken. Ook werd Roma een strafschop onthouden na hands van Trent Alexander-Arnold. Daarvoor had ook Dzeko al een strafschop kunnen krijgen.

Herhaling van 1981

In de slotfase maakte de Belg Radja Nainggolan er nog wel 3-2 van met een droge knal van net buiten de zestien. En via een penalty van opnieuw Nainggolan in de slotseconde werd het ook nog 4-2. Liverpool, met in deze wedstrijd eens een onzichtbare Mohamed Salah, maakt zich op voor een massale uittocht naar Oekraïne.

Liverpool en Real Madrid stonden in 1981 ook tegenover elkaar in de finale, toen won Liverpool met 1-0 door een goal van Alan Kennedy.