Roberto Mancini
NOS VoetbalAangepast

'Mancini is bereid Zenit in te ruilen voor Azzurri'

Roberto Mancini lijkt de nieuwe bondscoach van Italië te worden. "Er is nog niks definitief, maar hij is bereid zijn baan bij Zenit Sint-Petersburg op te geven voor de Azzurri", heeft Roberto Fabbricini, commissaris van de Italiaanse voetbalbond, gezegd tegen persbureau ANSA.

Beide partijen hebben afgesproken op 13 mei na afloop van het Russische seizoen - Mancini staat met nog twee wedstrijden te spelen vierde met Zenit en kan de Champions League nog halen - verder in onderhandeling te gaan over de details van het contract.

Russische miljoenen

De Italiaanse bond zal ongetwijfeld flink in de buidel moet tasten, want Mancini, oud-trainer van Internazionale en Manchester City, heeft bij Zenit nog een contract voor nog twee seizoenen met een salaris van 4,5 miljoen euro per jaar.

Roberto Mancini als trainer van Zenit

Net als Nederland plaatste Italië zich vorig jaar niet voor het WK en net als bij Nederland moet een grote naam de wederopbouw leiden. Carlo Ancelotti had naar verluidt geen trek in het bondscoachschap. Ook Claudio Ranieri werd genoemd als kandidaat.

Gian Piero Ventura werd vorig jaar november ontslagen en sindsdien staat Luigi Di Biagio, coach van Jong Italië, op interim-basis aan het roer. Italië speelt over een paar weken oefenduels met Saudi-Arabië, Frankrijk en Nederland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl