Cambuur viert feest na een treffer

Vliegende start voor Cambuur en Almere City in play-offs

SC Cambuur heeft uitstekende zaken gedaan in de play-offs van de Jupiler League. De heenwedstrijd in de eerste ronde bij FC Dordrecht werd met 4-1 gewonnen.

Daniel Crowley opende na twintig minuten de score door de bal met de punt van zijn schoen tegen de touwen te werken.

FC Dordrecht kreeg voor rust via Denis Mahmudov kansen op de gelijkmaker, maar de spits liet het danig afweten.

Hake succesvol

De bezoekers uit Leeuwarden, onder leiding van de eerder dit seizoen bij FC Twente ontslagen René Hake, hadden het vizier wel op scherp staan en liepen in de tweede helft uit.

Justin Mathieu en Martijn Barto (twee keer) bleken trefzeker. Julius Bliek kopte tussendoor de 1-2 binnen.

Damon Mirani (rechts)

Almere City FC is ook hard op weg om zich te kwalificeren voor de halve finales. Dankzij een hattrick van centrale verdediger Damon Mirani werd MVV in Maastricht met 3-1 verslagen.

Nadat Jonathan Okita de eerste kans van de wedstrijd miste namens de thuisploeg, nam het als negende geëindigde Almere City het heft in handen.

Onder anderen Gaston Salasiwa en Tom Overtoom waren dicht bij een treffer, maar uiteindelijk brak Mirani de ban door uit een corner toe te slaan.

Alessandro Ciranni (rechts)

MVV, tiende in de reguliere competitie, sputterde even tegen middels een fraaie vrije trap van Alessandro Ciranni.

Daarna ging de aandacht weer uit naar Mirani, die waarschijnlijk ook zichzelf verbaasde door na rust zijn hattrick te voltooien.

Returns

De returns worden komende zaterdag gespeeld. De winnaar van het tweeluik tussen MVV en Almere City neemt het vrijwel zeker op tegen Roda JC. FC Dordrecht of SC Cambuur treft hoogstwaarschijnlijk Sparta.