Kristoff wint voor vierde keer op rij in Frankfurt

Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Kristoff profiteert van slippertje Gaviria en wint weer in Frankfurt
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Alexander Kristoff heeft voor de vierde keer op rij de semiklassieker Eschborn-Frankfurt op zijn naam geschreven.

De Noor van UAE-Emirates leek lange tijd kansloos voor de zege, maar keerde in de slotfase terug in het uitgedunde peloton en klopte na 212 kilometer koers Michael Matthews en Oliver Naesen in de sprint.

Nederlanders in kopgroep

Brian van Goethem en Floris Gerts (Roompot) reden lange tijd in de vlucht van de dag, maar waren gezien toen de laatste vijftig kilometer aanbraken.

De renners op de Mammolshain, de zwaarste beklimming van de WorldTour-wedstrijd Eschborn-Frankfurt AFP

Daarin ontstond een kopgroep van acht, die uitstekend samenwerkte en een voorsprong van bijna twee minuten bij elkaar reed.

Achter de kopgroep probeerde Michael Matthews het gat te dichten, maar de Australiër bleef - met Pieter Weening in het wiel - hangen op zo'n halve minuut en moest zich terug laten zakken.

De Plus

Vooral de aanwezigheid van De Plus in de kopgroep was opmerkelijk. Voor de Belg was het pas zijn eerste koers, nadat hij in januari tijdens een trainingsstage in Zuid-Afrika met Bob Jungels en Petr Vakoc werd aangereden door een vrachtauto.

Een mooie ereplaats bij zijn rentree was De Plus niet gegund, want achter hem reden zijn teamgenoten van QuickStep het gat dicht in dienst van sprinter Fernando Gaviria.

Laurens De Plus
@LaurensDePlus
Less than 24hours to go!⏰ Almost back in the bunch, can't wait to start racing and feel my legs burning again 😅💪 #EschbornFrankfurt
9 maanden geleden
Deceuninck-QuickStep
@deceuninck_qst
206 days from his last race, @LaurensDePlus animated #Radklassiker with a spirited attack and stayed in the front until with 10 kilometers to go, before finishing the race. So proud of this guy! #WayToRide
9 maanden geleden

Chaos in finale

Die inspanningen moest de meest succesvolle ploeg van het seizoen bekopen. Op het moment dat de laatste koplopers Grega Bole, Simon Spilak, Emanuel Buchmann en Julien Bernard ingerekend werden, had Gaviria alleen Yves Lampaert nog als knecht.

Zonder sprinttrein besloot de Colombiaan op ruim 500 meter van de streep al aan te gaan, maar hij vergiste zich in de laatste bocht. Daardoor was de weg vrij voor Kristoff, die uiteindelijk niet veel te vrezen had van Matthews en Naesen.

Vier op rij

Met vier zeges is Kristoff nu alleen recordhouder in Eschborn-Frankfurt, die in het verleden bekend stond als Rund um den Henninger-Turm.

Ook in 2014, 2016 en 2017 was Kristoff al de beste in de Duitse WorldTour-wedstrijd, die traditioneel op de Dag van de Arbeid verreden wordt.

In 2015 werd de wedstrijd afgelast vanwege terroristische dreiging.

Uitslag

STER Reclame