Liemarvin Bonevacia tijdens de EK atletiek voor landenteams
NOS Sport

Ook Bonevacia en Kupers naar FBK Games

Atleten Liemarvin Bonevacia en Thijmen Kupers maken ook hun opwachting op de FBK Games, begin volgende maand in Hengelo. Eerder legde de organisatie al Dafne Schippers, Churandy Martina, Nadine Visser en Menno Vloon vast.

Bonevacia neemt het op de 400 meter op tegen onder anderen Christian Taylor. De Amerikaan is olympisch kampioen hinkstapspringen, maar maakt deze zomer, bij gebrek aan een WK en Olympische Spelen, een uitstapje naar de 400 meter.

De 29-jarige Bonevacia won tijdens de laatste twee Europese kampioenschappen (outdoor in Amsterdam in 2016 en indoor in Belgrado in 2017) een bronzen medaille op die afstand.

Kupers hersteld

Kupers won vorig jaar bij de FBK Games de 800 meter in een persoonlijk record, maar miste het voorbije indoorseizoen wegens een achillespeesblessure. Daar is hij nu van hersteld en klaar om zijn titel te verdedigen.

"Misschien sta ik door die blessure niet als topfavoriet aan de start, maar Hengelo is wel heel speciaal voor mij. De winst van vorig jaar is de vetste uit mijn carrière tot nu toe", aldus Kupers.

De FBK Games zijn op zondag 3 juni.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl