NOS SportAangepast

'Hiërarchie bij Red Bull zal nu wel gaan veranderen'

Was het handig van Max Verstappen?

Wederom is Max Verstappen het onderwerp van gesprek na een GP. Na de botsing met zijn teamgenoot Daniel Ricciardo zijn alle ogen gericht op het duo van Red Bull.

"Beiden hebben evenveel schuld", reageert voormalig autocoureur Michael Bleekemolen. "Ricciardo reed er te dicht op en waarom Max slingerde, was mij niet helemaal duidelijk..."

"Het zijn allebei ego's natuurlijk. Terwijl ze elkaar juist op dat moment hadden kunnen helpen om dichterbij te kunnen komen. Dan hadden ze het later in de race kunnen uitvechten en wellicht had iemand dan op het podium gestaan."

Na de botsing lijkt het duidelijk dat teambaas Christian Horner maatregelen zal nemen. Er is bij Red Bull op dit moment geen duidelijke hiërarchie. "Dat zal nu wel gaan veranderen", gaat Bleekemolen verder. "De leiding aan de zijkant zal de boel nu gaan sturen. Het zou dan zomaar kunnen zijn dat Max eerste of tweede rijder wordt."

'Met de billen bloot'

Eén ding is zeker. Zowel Verstappen als Ricciardo zal excuses moeten maken aan de ploeg. "Er werken honderden mensen bij Red Bull en Verstappen en Ricciardo staan aan het einde van de productielijn en verstieren vervolgens de hele boel. Ze zullen nu even met de billen bloot moeten."

Opvallend genoeg wees Red Bull niet openlijk een schuldige aan. "Als je alle reacties hoort na afloop, is dat gewoon teammanagement. Die hebben van tevoren afgesproken om hetzelfde te vertellen. Het was één grote poppenkast."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl