Onweer in Venlo, vastgelegd door Christian Brouwer
NOS NieuwsAangepast

Wateroverlast door hevige onweersbuien

Op veel plaatsen in Nederland is de afgelopen nacht wateroverlast ontstaan door hevige onweersbuien. Vooral in Limburg was het raak. In Roermond kwamen huizen blank te staan en rukte de brandweer uit voor wateroverlast in een zorgcentrum.

Ook in Kerkrade, Landgraaf en Tegelen liepen straten onder en verder had een hotel in Vaals last van het noodweer. 1Limburg meldt dat er zo'n zeventig meldingen binnenkwamen bij de brandweer in Limburg. Naast wateroverlast ging het ook om meldingen van blikseminslag.

Het noodweer veroorzaakte bij Haelen een seinstoring. Het treinverkeer tussen Weert en Roermond kwam daardoor stil te liggen.

Veel plekken in Nederland hebben last van de hevige onweersbuien van vannacht

Het onweer trok ook over andere delen van het land. Onder meer uit Rotterdam, Amsterdam en Vianen kwamen meldingen van wateroverlast. Op de A28 bij Eelde moest tijdelijk een rijstrook gesloten worden omdat er grote plassen water op de weg lagen.

In Enschede vloog het dak van een woning in brand, vermoedelijk door blikseminslag. In Witharen ging een boom in vlammen op nadat de bliksem was ingeslagen, meldt RTV Oost.

België en Duitsland

In België is de schade door het noodweer groot. Vooral de stad Dinant is getroffen. "Er staan straten blank omdat de rioolmonden het vele water niet kunnen slikken, er zijn daken afgerukt, er waren modderstromen, er liggen bomen op de weg, maar ook elektriciteitskabels", zegt een woordvoerder van de brandweer tegen de VRT.

Ook Duitsland heeft last van de regen. Onder meer in Aken zijn straten ondergelopen.

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl