Cristian Cuevas baalt na de uitschakeling
NOS VoetbalAangepast

'Veel tranen, verdriet en schaamte in kleedkamer FC Twente'

Met een "mix van gevoelens" stond interim-trainer Marino Pusic na de degradatie van zijn FC Twente de pers te woord. "Ik ben zwaar aangeslagen. In de kleedkamer waren er heel veel tranen, verdriet, maar ook schaamte."

Acht jaar na het landskampioenschap is FC Twente rechtstreeks gedegradeerd uit de eredivisie. "Dit is een enorme klap voor de club", aldus Pusic. "Natuurlijk kwam het niet onverwacht, maar het is wel ongelooflijk zwaar."

Pusic: veel verdriet, veel tranen en veel schaamte

Pusic, de vervanger van de eind maart ontslagen trainer Gertjan Verbeek, sprak over een bizar seizoen. "Ik heb geprobeerd te redden wat er te redden valt, maar dat is niet gelukt. Nu moeten we serieus uithuilen en opnieuw beginnen. Dat gaat zeker lukken."

Ondanks de 5-0 nederlaag tegen Vitesse had de trainer complimenten voor zijn spelers. "De druk was haast onmenselijk voor die jongens. Elke wedstrijd probeerden ze zich op te richten, het steeds weer te proberen, maar we hebben echt veel tegenslagen gehad."

Daar waren Oussama Assaidi en Stefan Thesker het mee eens. "Dit is echt een heel harde klap", aldus Thesker. "Er was nog hoop, maar na die 1-0 was het klaar. Het is echt heel pijnlijk, elke speler voelt zich hier verantwoordelijk voor."

Thesker: dit is een heel harde klap

"Verschrikkelijk", zei Assaidi, die het allemaal ook moeilijk kon bevatten. "Dit wil je als voetballer niet meemaken. Het doet enorm pijn, maar het was ook een heel zwaar jaar. We moesten keer op keer klappen verduren. En trainers die weg moesten, dat hielp ook niet echt mee."

Assaidi: "Ik heb alles gegeven dit seizoen, nu ben ik helemaal op. Op een bepaald moment doen die klappen zoveel pijn. Dit moeten we eerst verwerken en dat zal niet een-twee-drie gaan. Ik ben er echt kapot van."

Assaidi: dit doet enorm veel pijn

Assaidi had nog geen idee wat er nu gaat gebeuren met FC Twente. "Ik zit niet in het bestuur, maar als ik één ding mag zeggen: deze trainer heeft alles gegeven voor ons. Hij heeft het geweldig gedaan. Ik zou hem volgend seizoen weer de kans geven. Dan kunnen we proberen om weer op te krabbelen."

Algemeen directeur Erik Velderman wilde nog niet praten over die toekomst. "Dit moeten we eerst verwerken. Het is echt een mokerslag. Je kunt je niet voorstellen hoe het voelt als het echt gebeurt. Er was nog hoop, maar dit raakt zoveel mensen."

Velderman gaf wel aan dat er maatregelen zullen volgen. "Maandag gaan we meteen aan tafel om stappen te zetten. We zullen eerst het personeel toespreken en daarna de supporters en de pers. Maar vandaag eerst nog uithuilen, want het is echt heel erg pijnlijk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl