NOS Sport••Aangepast

Verstappen: teamgenoten mogen niet met elkaar crashen

Samenvatting Grand Prix van Azerbeidzjan

Max Verstappen wilde het eigenlijk niet over de schuldvraag hebben. Maar dat hij en teamgenoot Daniel Ricciardo in de slotfase van de Grand Prix van Azerbeidzjan met elkaar in botsing kwamen en daarmee een knotsgekke ontknoping van de race inluidden, was volgens Verstappen te zot voor woorden. "Als teamgenoten mag je niet met elkaar crashen. Dit is heel slecht voor het team", wist de Nederlander.

De wedstrijdleiding in Bakoe stelde een onderzoek in naar het incident met de twee Red Bull-coureurs, waarbij Ricciardo bovenop de bolide van Verstappen knalde. De Nederlander deed, voor de zoveelste keer, juist een poging de aanval af te weren. "Dit is het ergste wat je als team kan overkomen", zei Ricciardo schuldbewust. "Max en ik moeten onze excuses maken aan het team."

Fair gevecht

Red Bull hanteert geen stalorders. Het team laat de coureurs het zelf uitvechten. En zoiets gaat wel vaker fout. In 2010 kregen Red Bull-coureurs Sebastian Vettel en Mark Webber het met elkaar aan de stok. Ze drukten elkaar van de baan. Ook bij Force India is eerder een ruzie tussen de coureurs op de baan uitgevochten.

"Tot het ongeluk was het een fair gevecht", keek Verstappen zondag na de race terug op het moment. "We zijn bij de wedstrijdleiding geweest. Er is nog geen schuldige aangewezen, maar wie schuldig is, is minder belangrijk. Het ergste is dat we veel punten hebben weggegooid."

Zijn Australische teamgenoot was ook wat minder vrolijk dan normaal. "Wij willen vechten, hard racen. Het team laat dat toe. En nu hebben wij het team in de steek gelaten. Dat is enorm balen", zei Ricciardo.

Vraag is of Ricciardo de botsing kon voorkomen op het moment dat Verstappen zijn auto ter verdediging ervoor plaatste. Beide coureurs deden er in Bakoe het zwijgen toe. Wellicht ingegeven door de teamleiding om verder geen olie op het vuur te gooien.

Woedend

Red Bull-adviseur Helmut Marko was woedend over het incident. "Het interesseert me niet wie de schuldige is. Beide coureurs moeten het verstand hebben om een dergelijk ongeluk te voorkomen. Dit moet niet weer gebeuren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl