Kostas Tsimakis lanceert PEC Zwolle-aanvaller Younes Namli Pro Shots

Slordig PEC strompelt naar einde van de competitie

time icon Aangepast

PEC strompelt naar het einde van de competitie. De zo goed aan het seizoen begonnen Zwollenaren leden zondag tegen Willem II het zoveelste puntenverlies na de winterstop (0-1) en moeten zelfs vrezen naast de play-offs om Europees voetbal te grijpen.

De ploeg van John van 't Schip ging als nummer vier van de eredivisie op wintervakantie, maar boekte in 2018 slechts drie overwinningen in vijftien wedstrijden. Daar stonden liefst tien nederlagen en twee gelijke spelen tegenover.

Het was puur aan de late gelijkmaker van PSV tegen ADO Den Haag te danken dat PEC nog niet buiten de play-offplaatsen viel. De Blauwvingers staan nu nog net achtste, in punten gelijk met nummer negen ADO. De nummers vijf tot en met acht strijden om het laatste Nederlandse Europa League-ticket.

Vreugde bij Willem II na de openingsgoal Pro Shots

PEC dook tegen Willem II veel vaker op voor het vijandelijke doel - de schotverhouding was 25-5 in het voordeel van de thuisploeg - maar had het vizier allesbehalve op scherp staan.

Willem Il toonde zich halverwege de tweede helft wél scherp in de afronding. Na een voorzet van Pedro Chirivella rondde Ismail Azzaoui goed af. PEC zocht de 1-1 en met name Younes Namli was enkele keren dicht bij de gelijkmaker, maar een Zwolse treffer bleef uit.

Willem II is door de knappe zege in Overijssel definitief verzekerd van lijfsbehoud.

Statistieken

STER Reclame