Wielerploeg Astana niet blij met bekentenis Westra

Lieuwe Westra ANP

Wielerploeg Astana heeft geschokt gereageerd op het nieuws dat oud-wielrenner Lieuwe Westra tijdens zijn carrière cortisonen heeft gebruikt. Westra stond tussen 2014 en 2016 onder contract bij Astana.

"We willen duidelijk maken dat wij nog nooit verboden middelen hebben verstrekt aan een renner", is onder meer te lezen in een bericht op de website van de Kazachse ploeg.

"Als er echt verboden middelen zijn gebruikt, kan Astana mogelijk een financiële compensatie verlangen van de renner aangezien dit strikt verboden is."

Biografie

Zaterdag werd bekend dat Westra tijdens zijn carrière cortisonen heeft gebruikt. Dat geeft hij toe in zijn autobiografie, die volgende week verschijnt.

"Ik spoot het in mijn eigen lijf om harder te fietsen, om prijzen te pakken, om complimenten in ontvangst nemen. Ik kon daarvan genieten: aandacht na een sterk optreden. Daarom gebruikte ik", aldus Westra in het boek. "In mijn eerste profjaar werd het mij duidelijk dat met alleen hard trainen er geen overwinningen werden behaald."

STER Reclame