Max Verstappen
NOS SportAangepast

Strijdplan Verstappen ligt klaar: aanvallen in de eerste bocht

Zoals zo vaak konden Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo bij de kwalificaties voor de GP van Azerbeidzjan geen vuist maken tegen het geweld van Mercedes en Ferrari. Ook al hield het tweetal Ferrari-coureur Kimi Räikkönen achter zich, plek vier (Ricciardo) en vijf (Verstappen) was het hoogst haalbare.

Vooruitkijkend naar de race van zondag, denken ze allebei dat het verschil een stuk minder groot zal zijn. "In de race zullen we veel competitiever zijn", aldus Verstappen.

"Ik verloor in het laatste deel van de kwalificatie tijd omdat ik geen slipstream kon pakken. Dat kost tienden van seconden. Het was niet mijn beste kwalificatietraining, het viel even niet op z'n plek."

Aanvallen in eerste bocht

"Ik ga niet voorzichtig doen bij de start. Mijn doel is om al aan te vallen in de eerste bocht", klonk het strijdbaar uit de mond van de Limburger.

De wind op het circuit van Bakoe gaat ook een grote rol spelen volgens Verstappen, die dit seizoen nog niet een keer op het podium stond. "Door de wind zal het zal lastig worden om de auto goed te besturen, dus dat gaat een grote rol spelen. En ik zal Räikkönen goed in de gaten moeten houden. Hij is de enige in de topzes die start op andere banden."

Het lange rechte stuk op het circuit van Bakoe, twee kilometer maar liefst, lijkt erg in het nadeel van de Red Bull-bolides. Maar daar wil Verstappen niet aan.

"Als je goed de laatste twee bochten pakt kun je inhalen op het rechte stuk, wij ook. Ondanks het gebrek aan vermogen."

Daniel Ricciardo

Ricciardo verwacht geen optocht

Verstappens ploeggenoot Daniel Ricciardo staat bij de start van zondag een plekje voor de Nederlander op nummer vier. Een positie waar de Australiër erg tevreden mee is.

"De tweede rij is erg goed, al ging het niet makkelijk. In de voorlaatste kwalificatieronde ging ik veel te hard bocht 15 in en kuste ik even de muur."

Voor de race van zondag is hij net als Verstappen zeer positief. "Er zal veel gebeuren. De coureur die de minste fouten maakt gaat winnen, het wordt zeker geen optocht. De slipstream is hier zo enorm dat we zelfs Mercedes en Ferrari kunnen inhalen op dat lange rechte stuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl