Twitter/@KirstenWild
NOS WielrennenAangepast

Wild wint op valreep alsnog in 'haar' Chinese WorldTour-koers

Kirsten Wild heeft in de Ronde van Chongming Island, een driedaagse etappekoers in de buurt van Shanghai, de slotrit op haar naam geschreven. Het was haar zevende zege in vijf deelnames (2010, 2014, 2015, 2017, 2018).

De eindzege ging naar de Duitse Charlotte Becker. Becker won vrijdag de tweede etappe en greep ook de leiding in het klassement. Die gaf ze in de slotrit niet meer uit handen.

Blessure

In de eerste etappe was Wild nog ten val gekomen, waarbij ze haar schouder had geblesseerd. Daardoor dreigde de Nederlandse renster voor het eerst in vier deelnames aan de Chinese WorldTour-wedstrijd met lege handen te blijven.

In de slotrit stelde ze alsnog orde op zaken. Het peloton hield het tempo hoog in de rit over 126,5 kilometer, waardoor alle vluchtpogingen op niets uitliepen. In de chaotische massasprint rekende Wild op de streep vervolgens af met Jolien D'Hoore en Giorgia Bronzini.

Vijftien kansen, zeven zeges

Wild stond voor de vijfde keer aan de start van de rittenkoers op het Chinese eiland. In vijftien etappes kwam ze maar liefst tot zeven ritzeges en vijf keer een tweede plaats. In 2014 en 2015 won de renster van Wiggle High5 ook nog het eindklassement.

Vorig jaar eindigde Wild als tweede in het eindklassement achter Jolien D'Hoore. In 2016 werd de wedstrijd niet georganiseerd.

Van der Breggen blijft leidster

Anna van der Breggen deed niet mee aan het sprintersbal, maar blijft wel leidster in de Women's WorldTour.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl