Houthi's protesteerden deze week in Sanaa tegen het doden van hun politieke leider Saleh al-Sammad AFP

Bij een luchtaanval in Jemen zijn twee leiders van de Houthi-rebellen gedood, melden Arabische media. De aanval zou zijn geweest op een gebouw van het ministerie van Binnenlandse Zaken in de Jemenitische hoofdstad Sanaa, waar veel hooggeplaatste Houthi's bijeen waren.

De luchtaanval werd uitgevoerd door de internationale coalitie onder leiding van Saudi-Arabië. Volgens de Saudische nieuwszender Al Arabiya kwamen daarbij 38 Houthi-strijders om het leven. In het gebouw was een bijeenkomst om de uitvaart van de eerder bij een luchtaanval omgekomen leider Saleh al-Sammad te bespreken, schrijft de rebellensite Al Masirah.

Tegenaanval

Na de luchtaanval vuurden Houthi's acht ballistische raketten af op wat het "economische en actieve doelen" noemt in Jizan, een provincie in het zuidwesten van Saudi-Arabië. Het is "een direct antwoord op de voortdurende misdaden" tegen Jemenitische burgers, met als laatste de moord op Al-Sammad, schrijft Al Masirah.

De Saudische autoriteiten zeggen dat vier raketten zijn onderschept en dat een man daarbij door raketpuin om het leven kwam.

Jemen gaat gebukt onder wat de VN de ergste humanitaire crisis in de wereld noemt. In 2015 verdreven de sjiitische Houthi's president Hadi. Daarop besloot Saudi-Arabië in te grijpen en stortte het land in. Miljoenen mensen in het land hebben hulp nodig.

STER reclame