ANP

Goedemorgen! Op 45 plaatsen in het land houdt de reddingmaatschappij KNRM een open dag en in Utrecht begint het Europees Brass Band Kampioenschap.

Er is vrij veel bewolking en er valt af en toe een buitje, eerst in het westelijk deel van het land en later ook verder landinwaarts. Er staan een matige zuidwestenwind en het wordt 13 tot 16 graden. Morgen wordt een regenachtige dag.

De weersverwachting van 28 april Weerplaza

Ga je op pad? Er worden amper files verwacht, maar bekijk hier toch het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Op 45 plaatsen in het land houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zijn open dag, oftewel 'Reddingbootdag'. Bezoekers kunnen onder meer meevaren met een KNRM-boot en leren over het reddingswerk op het water.
  • In Utrecht begint het Europees Brass Band Kampioenschap, een toptoernooi met blaas- en jeugdorkesten en een solisten-competitie.
  • In de aanloop naar de Dodenherdenking start het evenement Open Joodse Huizen: herdenkingsbijeenkomsten op bijzondere plaatsen in het land de komende week, waar herinneringen aan gebeurtenissen en oorlogsslachtoffers worden opgehaald.
  • En een spannende ontknoping in de Jupiler League: Jong Ajax, NEC en Fortuna Sittard kunnen in de laatste wedstrijd nog kampioen worden. Maar Jong Ajax mag niet promoveren naar de Eredivisie, dus is er nog een promotie te verdelen tussen Fortuna Sittard en NEC.

Wat heb je gemist?

Inlichtingendienst AIVD heeft de gemeente Den Haag vorig jaar vertrouwelijk geïnformeerd over een omstreden financier van de As Soennah-moskee. Het islamitische centrum ontvangt volgens de geheime dienst steun van een Koeweitse liefdadigheidsinstelling die in verband wordt gebracht met terrorisme. Dat bevestigen meerdere bronnen onafhankelijk van elkaar aan NRC Handelsblad en Nieuwsuur.

De As-Soennah Moskee in Den Haag ANP

Ander nieuws uit de nacht:

Joseph James DeAngelo zou de Golden State Killer zijn AFP

En dan nog dit:

De politie in Californië had bijna de verkeerde verdachte opgepakt in het al 40 jaar lopende onderzoek naar de Golden State Killer. Het Amerikaanse persbureau AP achterhaalde dat voordat de politie de 72-jarige Joseph James DeAngelo oppakte, agenten een ander op het oog hadden: een 73-jarige man uit een bejaardenhuis in Oregon. Na een dna-test bleek dat ze niet de man hadden die ze zochten.

Fijne dag!

STER reclame