Grunberg stopt 16 mei met Voetnoot op voorpagina Volkskrant

Aangepast
ANP

Op woensdag 16 mei verschijnt de laatste Voetnoot van Arnon Grunberg op de voorpagina van de Volkskrant. Hoofdredacteur Philippe Remarque schrijft op de website van het dagblad dat na ruim acht jaar "een instituut" ten einde komt.

Grunbergs eerste Voetnoot, een column van niet meer dan 140 woorden, verscheen op 29 maart 2010, de eerste dag dat de Volkskrant in tabloidformaat uitkwam. Sindsdien is geen enkele Volkskrant verschenen zonder Voetnoot. "Aan vakantie doet Grunberg niet", schrijft Remarque.

De 47-jarige Grunberg, die behalve columns ook romans, essays en verhalen schrijft, heeft meermaals verklaard dat de dagelijkse column wat hem betreft in het voorjaar van 2018 zou eindigen. Dat wordt nu 16 mei, als hij er volgens zijn eigen telling 2500 heeft geschreven.

Achterpagina

Over een paar maanden komt de Volkskrant met een definitief vervangend item op de voorpagina. Volgens Remarque is dat "na een eerbiedige zomerpauze, om bij te komen van meer dan acht jaar Voetnoten".

Grunberg verdwijnt overigens niet uit de Volkskrant. Hij keert terug op de achterpagina, schrijft Remarque, zonder dat toe te lichten.

STER Reclame