NOS NieuwsAangepast

Dashcambeelden: zo ziet een dronkenmansrit eruit

De Britse politie heeft de beelden vrijgegeven van een dronkenmansrit in het zuiden van Engeland, of eigenlijk een dronkenvrouwsrit. Tijdens een rit begin april filmde de dashcam in een auto van een 41-jarige vrouw hoe ze na een middagje drinken probeerde thuis te komen.

Op de beelden is te zien hoe ze van de ene naar de andere kant van de weg zwalkt, de berm inrijdt, de struiken langs de kant van de weg raakt, tot het echt mis gaat...

Britse politie verspreidt dashcambeeld dronken bestuurder

De lerares, die ongedeerd bleef, hoorde gisteren dat ze twee jaar haar rijbewijs kwijt is. Ook kreeg ze een taakstraf van 150 uur en moet ze 170 pond boete betalen. De vrouw werd schuldig bevonden aan dronken rijden en het niet stoppen voor een wegafsluiting.

De politie besloot de beelden naar buiten te brengen om mensen te waarschuwen voor de gevaren van rijden onder invloed. "Door alcohol reageer je trager, ben je minder geconcentreerd en kan je risico's niet goed inschatten. Het zien van deze beelden maakt dat voor mensen duidelijk", zegt een woordvoerder tegen lokale media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl