NOS SportAangepast

Judoka Polling: nog nooit zo hard gewerkt voor Europese titel

Judoka Kim Polling heeft in Tel Aviv haar vierde Europese titel veroverd in de klasse tot 70 kg. De kampioene van 2013, 2014 en 2015 wist haar Britse tegenstander Sally Conway met een ippon te verslaan. De finale moest beslist worden door middel van de golden score. Conway won tijdens de Olympische Spelen van Rio de bronzen medaille.

"Ik heb nog nooit zo hard moeten werken voor een Europese titel", sprak Polling na afloop glunderend. "Ik kwam hier met één doel, dus ik ben heel blij dat het gelukt is en ben ook heel trots op mezelf. Zeker met de golden score. Daar ben ik niet zo goed in, maar ik ben echt blijven vechten."

Het betekende voor Polling alweer haar vierde Europese titel. "Dit is wel de Europese titel waarvoor ik het meest heb moeten werken, bij de andere titels ging het een stuk gemakkelijker. Dit is zeker degene waar ik het meest trots op ben, maar niet de mooiste. Want dat is wanneer je alles heel makkelijk wint."

Polling na vierde Europese titel: op deze het meest trots

In de kwartfinales had Polling in een Nederlands onderonsje gewonnen van titelverdedigster Sanne van Dijke. Na 51 seconden was die partij al klaar, Polling won met ippon na een houdgreep. Van Dijke was veroordeeld tot de herkansingen, maar daarin was de Oostenrijkse Michaele Polleres met ippon te sterk.

Tranen in de ogen

De beroerde dag had een grote impact op Sanne van Dijke. Na afloop stonden de tranen in haar ogen. "Ik laat me gewoon helemaal inpakken, doe er nog net geen strik om heen. Ik krijg gewoon een keiharde pegel. Ik heb gewoon totaal mijn dag niet, ik weet niet waar het vandaan komt", vertelde de judoka snikkend. "Nu wil ik gewoon dat de dag voorbij is, zo snel mogelijk."

Vermeer en Franssen naar huis

Nadat Tornike Tsjakadoea, Margiet Bergstra, Amber Gersjes en Sanne Verhagen donderdag werden uitgeschakeld waren vandaag ook Sanne Vermeer en Juul Franssen in de klasse tot 63 kg snel klaar. Zij verloren in de tweede ronde.

Vermeer won in de eerste ronde met veel moeite van Agata Ozdoba-Blach. Ze was de Poolse in de extra tijd de baas. In de volgende ronde bleek Martyna Trajdos een maatje te groot. De Duitse, die bij de Europese Spelen van 2015 goud in de wacht sleepte, won met ippon.

Juul Franssen verloor van Alice Schlesinger. De Britse besliste de partij op ippon.

Juul Franssen: dat mag mij niet zo gebeuren

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl