Max Verstappen in actie in Azerbeidzjan
NOS SportAangepast

Herstel Verstappen in tweede training met derde tijd

Max Verstappen heeft aan de tweede vrije training in Bakoe een beter gevoel overgehouden dan aan de eerste sessie. De Nederlander meldde zich in de late middag in Azerbeidzjan vooraan met zijn rondetijd. Verstappen noteerde met 1.42,911 de derde tijd. In de eerste training parkeerde hij zijn bolide na ruim een halfuur tegen de kunststof boarding.

"Zonde van de eerste sessie. Gelukkig was de schade beperkt en konden we die snel repareren. Complimenten voor de monteurs", keek Verstappen na de eerste dag terug op de mislukte eerste sessie. "Het hoort een beetje bij een eerste training op een stratencircuit. Ik maak me er verder niet druk om. Dit circuit draait om vertrouwen. Daar kun je hier veel tijd mee winnen en ik voel me goed hier."

Verstappen heeft na drie moeizame races behoefte aan een goed resultaat. Teamgenoot Daniel Ricciardo won twee weken geleden in China en was vrijdag in de tweede training voor de GP van Azerbeidzjan ook de snelste: 1.42,795.

Na de Australiër volgden Ferrari-coureur Kimi Räikkönen (1.42,864) en Verstappen. De rest van de coureurs gaf al een halve seconde of meer op Verstappen toe.

De Mercedes-coureurs Valtteri Bottas (snelste in de eerste training) en Lewis Hamilton bezetten in de late middag de plaatsen vier en vijf. WK-leider Sebastian Vettel (Ferrari) zocht vrijdag nog naar de juiste afstelling gezien zijn tiende en elfde plaats in de trainingen.

Bleekemolen: Verstappen blijft unieke coureur ondanks wat scheurtjes

Verstappen stond aan het begin van de tweede training nog 20 minuten binnen. Er werd nog gewerkt aan zijn bolide na de crash. Wat er precies bij het incident gebeurde was niet direct duidelijk, maar bij het remmen voor bocht 5 ging het mis. "Het was mijn schuld. Ik verloor de achterkant van de wagen en spinde", legde de Nederlander later uit.

Toen hij uiteindelijk toch op de baan verscheen in de tweede training, liep het lange tijd allemaal naar wens. Ricciardo liet zien dat Red Bull zondag de strijd met Ferrari en Mercedes aankan en Verstappen gaf maar weinig toe. Aan het slot van de training haperde echter zijn motor, waardoor hij de opdracht kreeg met een laag toerental de pits op te zoeken.

"We waren aan het einde van de tweede training even bang voor een motorprobleem, maar dat valt mee. Er is geen schade, het was iets met een sensor. Ik heb in de tweede training alle geplande dingen kunnen doen. Uiteindelijk was het dus een prima dag. In de lange runs was de auto erg goed. Het ziet er voor de race goed uit", concludeerde Verstappen na de eerste dag in Bakoe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl