De cast van de dramaserie Zuidas
NOS NieuwsAangepast

BNNVARA ziet eigen series op Netflix wel zitten

Omroep BNNVARA staat ervoor open om zijn eigen series ook aan te bieden op andere on-demandplatforms, als de Mediawet dat toestaat. Wel moeten de series eerst te zien zijn bij de NPO, zegt de omroep.

De Telegraaf meldde vanochtend dat BNNVARA series wil produceren voor diensten als Netflix en Amazon Prime. Een woordvoerder zegt tegen de NOS dat daar nu geen sprake van is, omdat het in strijd is met de wet.

"Wel staat BNNVARA open voor samenwerking met partijen als Netflix of andere on-demandplatforms waar dat mediawettelijk gezien mogelijk is." Op dit moment zijn er geen concrete plannen voor, maar de omroep onderzoekt of er in de verdere toekomst mogelijkheden zijn.

Volgens de Telegraaf is het plan om series speciaal te produceren voor andere diensten intern wel besproken. Het zou ertoe moeten leiden dat BNNVARA steviger in de schoenen kan staan. Als de omroep niet alleen programma's kan aanbieden aan de NPO, maar ook aan commerciële diensten, zou ze minder afhankelijk worden van overheidssubsidie en ledencontributies.

Protest

De ideeën leidden tot protest van medewerkers, blijkt uit een interne mail die in handen is van de Telegraaf. "Netflix is de grote concurrent van de publieke omroep. Waarom we die aan content gaan helpen, is onduidelijk, of het moet uit winstbejag zijn."

De omroep maakte deze maand bekend een intern productiehuis op te richten voor dramaseries. De zogenoemde drama-unit valt onder de mediawet. Volgens de omroep brengt oprichting daarvan geen extra kosten met zich mee. BNNVARA produceerde de afgelopen jaren series als Zuidas en de met een Gouden Kalf bekroonde dramaserie Klem.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl