Grigor Dimitrov
NOS SportAangepast

Dimitrov overleeft twee matchpoints tegen Jaziri, Nadal met gemak door

Grigor Dimitrov heeft met pijn en moeite de kwartfinales bereikt van het graveltoerooi van Barcelona. Tegen de Tunesiër Malek Jaziri moest de nummer twee van de plaatsingslijst twee matchpoints wegwerken, maar trok hij uiteindelijk wel aan het langste eind: 7-5, 3-6, 7-6 (8).

Jaziri had eerder dit jaar in Dubai het enige vorige duel met de Bulgaar gewonnen en de nummer 88 van de wereld was dicht bij een nieuwe stunt. Hij kwam in de derde set op 4-1 en miste op 6-5 een matchpoint.

Op 8-7 in de tiebreak was hij opnieuw een punt van de overwinning, maar hij wist andermaal - dit keer op eigen service - niet toe te slaan. Dimitrov deed dat op zijn vierde wedstrijdpunt wel.

Malek Jaziri

De mondiale nummer drie sleepte daarmee met moeite de winst binnen. Hij liet liefst 49 afzwaaiers en zeven dubbele fouten noteren en benutte slechts drie van de dertien kansen op een break. Hij maakte uiteindelijk wel een punt meer dan Jaziri.

Makkelijke middag

Titelhouder Rafael Nadal beleefde wel een makkelijke middag. De Spanjaard, die al tien keer de titel veroverde in Barcelona, klopte zijn landgenoot Guillermo Garcia-Lopez, de nummer 69 van de wereld, met 6-1, 6-3.

Hij verbeterde en passant zijn eigen record van meeste gewonnen sets op gravel: Nadal heeft er nu 40 achtereen gewonnen. In de kwartfinales neemt de Spanjaard het op tegen de Slowaak Martin Klizan, die in de tweede ronde Novak Djokovic uitschakelde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl