Marc Caljouw
NOS SportAangepast

Badmintonner Caljouw kan niet weer stunten en strandt op EK

Mark Caljouw is in de derde ronde van de EK badminton in het Spaanse Huelva gestrand. In zijn partij tegen Jan Østergaard Jørgensen maakte hij het de Deense topper wel bijzonder lastig. Een nieuwe stunt, zoals eerder dit jaar tegen Jørgensen, zat er echter net niet in. De spannende partij vergde bijna drie kwartier, maar uiteindelijk stond Caljouw met lege handen: 19-21, 18-21.

De 25-jarige Rijswijker wist onlangs bij een toernooi in Orléans de voormalig nummer twee van de wereld nog wel te vloeren. Daarbij dient wel te worden aangetekend dat Jørgensen bijna heel 2017 aan de kant stond met een hielblessure en pas afgelopen februari zijn rentree maakte. De 30-jarige Deen eindigde de afgelopen vijf EK's steevast op het podium, in 2014 zelfs op de hoogste trede.

Nick Fransman bereikte wel de laatste acht. Na een marathonpartij van meer dan een uur trok hij tegen de Ierse tiener Nhat Nguyen aan het langste eind: 14-21, 21-17, 21-19.

Bij de vrouwen redde Gayle Mahulette het in de derde ronde niet tegen Kirsty Gilmour. De Schotse nummer twee van de plaatsingslijst was met 21-11, 21-13 duidelijk een maatje te groot.

Dubbelsucces

Selena Piek en Cheryl Seinen kwalificeerden zich in het vrouwendubbel voor de kwartfinales. Het als vijfde geplaatste koppel klopte in de tweede ronde de Duitse speelsters Johanna Goliszewski en Lara Käpplein met 21-16, 22-20.

Selena Piek en Cheryl Seinen

Ook Debora Jille en Imke van der Laar schaarden zich onder de laatste acht. Zij wonnen met overtuigende cijfers (21-10, 21-12) van de Finse vrouwen Jenny Nystrom en Sonja Pekkola. Het duo wacht nu een zware klus tegen het als tweede geplaatste Bulgaarse koppel Gabriela en Stefani Stojeva.

Bij de mannen drongen Jelle Maas en Robin Tabeling door tot de kwartfinales. Zij waren te sterk voor het Engelse tweetal Ben Lane en Sean Vendy: 24-22, 21-12.

Piek

Voor Piek was er ook succes weggelegd in het gemengddubbelspel. Samen met Jacco Arends kende zij in de tweede ronde geen mededogen met het Slowaakse koppel Milan Dratva/Martina Repiska: 21-3 21-9.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl