De Gendt slaat weer toe na een lange vlucht, nu in Romandië

Aangepast
Thomas de Gendt AFP

Thomas de Gendt heeft donderdag weer een ritzege op zijn palmares bijgeschreven, dit keer in de Ronde van Romandië. De zege kwam tot stand op de voor hem gebruikelijke manier; uit een vroege vlucht in de tweede etappe bleef hij als laatste over.

De medevluchters van De Gendt luisterden dit keer naar de namen Victor Campenaerts (ook Lotto-Soudal), Andrei Grivko, Nathan Brown en Matteo Fabbro. Campenaerts knechtte voor De Gendt en gaandeweg de 174 kilometer lange etappe schudde De Gendt de rest een voor een van zich af.

Roglic blijft leider

Bahrein-Merida, dat woensdag Sonny Colbrelli net naast de zege zag grijpen, zette te laat de achtervolging in. Lotto-Jumbo deed ook weinig, maar wel net genoeg om Primoz Roglic in het geel te houden. Marco Minnaard (Wanty-Groupe Gobert) behield de bergtrui, die hij woensdag veroverde na een lange vlucht.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

De Gendt soleert naar zege in Romandië
Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Het mag ondertussen geen verrassing meer zijn. Als De Gendt aan een wielerwedstrijd meedoet, weet iedereen in het peloton: hij gaat er vroeg of laat vandoor. Des te opmerkelijker is het dat de Belg van Lotto-Soudal er keer op keer - of het nu de Tour, de Giro, Parijs-Nice of de Ronde van Catalonië is - in slaagt om een ritzege te boeken.

Het is al het achtste dagsucces voor De Gendt in een WorldTour-wedstrijd.

Frustraties in Tour, succes in Catalonië

Het lukt ook wel eens niet; zo reed De Gendt in de Tour van 2017 verreweg de meeste kilometers van alle renners in de aanval om uiteindelijk géén etappe te winnen, maar dit jaar zijn zijn pogingen dus succesvoller. In de Ronde van Catalonië sloeg hij eerder dit jaar ook al toe.

Vrijdag volgt een klimtijdrit over 9,9 kilometer. Zondag eindigt de Ronde van Romandië.

.

STER Reclame