Zlatan Ibrahimovic
NOS VoetbalAangepast

Zweedse bond: Ibrahimovic niet in nationale ploeg op WK

Alle speculaties uit zijn eigen mond ten spijt zal Zlatan Ibrahimovic niet in actie komen bij het WK in Rusland. In ieder geval niet in een Zweeds shirt op het voetbalveld, zo blijkt uit de woorden van Lars Richt, de technisch directeur van de Zweedse voetbalbond.

Op de website van de bond zegt Richt: "Ik heb dinsdag met Zlatan gesproken en hij liet weten dat hij wat het Zweedse elftal betreft niet van mening is veranderd. Het is nog steeds 'nee'."

Dat klinkt in tegenspraak met wat de 36-jarige Ibrahimovic de afgelopen tijd liet doorschemeren. Sterker, hij beweerde onlangs in een tweet nog dat de kans dat hij op het WK zou spelen levensgroot was. "Een WK zonder mij is geen echt WK", voegde de aanvaller, die momenteel in de Amerikaanse competitie uitkomt voor LA Galaxy, er op de Amerikaanse zender ABC aan toe.

Eerder verkondigde bondscoach Janne Andersson ook al niets te weten van een rentree van Ibrahimovic, die na het EK van 2016 een punt achter zijn interlandloopbaan zette. Zonder de voormalige Ajacied plaatste Zweden zich voor het WK door onder meer Nederland voor te blijven in de kwalificatiegroep en Italië te verslaan in de play-offs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl