Michael van Gerwen
NOS SportAangepast

Van Gerwen koninklijk onderscheiden voor verdiensten in dartsport

Darter Michael van Gerwen is door koning Willem-Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van Gerwen is met 29 jaar de jongst gedecoreerde persoon van de lintjesregen 2018.

Van Gerwen is de jongste speler ooit die een wereldkampioenschap won, staat momenteel op de eerste plek in de wereldranglijst en is de op een na succesvolste darter aller tijden. Van Gerwen zelf was bij de uitreiking zelf niet aanwezig in verband met verplichtingen in het buitenland. Hij werd gebeld door de burgemeester van de gemeente Heusden.

Zijlaard en Verdonk

Andere mensen uit de sportwereld die zijn onderscheiden zijn wielercoach Michael Zijlaard en para-atlete Marianne Verdonk.

Zijlaard, de man van oud-wielrenster Leontien van Moorsel, krijgt zijn lintje vanwege zijn verdiensten voor de wielersport op professioneel en amateurniveau en zijn inzet voor het Leontienhuis, waar hij actief is als vrijwilliger.

Verdonk is onderscheiden vanwege haar inzet bij de ontwikkeling en promotie van atletiek voor jongeren en mensen met een beperking.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl