Sliedrecht Sport wint eerste finaleduel om landstitel

Sliedrecht Sport wint eerste finaleduel om volleybaltitel

De dames van Sliedrecht Sport hebben in eigen huis het eerste finaleduel met Coolen-Alterno om de volleybaltitel in hun voordeel beslist. De titelverdediger won met 3-1 (18-25, 25-17, 25-18 en 25-14).

Alterno (landskampioen in 2014) begon sterk aan de wedstrijd, sloeg direct een flink gat en pakte de set. Drievoudig kampioen Sliedrecht, dat eerder dit seizoen al de beker won, herstelde snel de orde. Vooral dankzij goed serveren en een beduidend lagere foutenlast dan Alterno.

Sliedrecht was in de kampioensgroep als eerste geëindigd. Alterno begon daarin als vijfde, maar de Apeldoornse formatie raakte in topvorm en dwong verrassend alsnog een finaleplaats af.

De tweede wedstrijd in de best-of-vijf-serie staat zaterdag om 19.30 uur op het programma.