Mark Caljouw
NOS SportAangepast

Badmintonners overtuigend naar achtste finales EK

Na een goede eerste dag kennen de Nederlandse badmintonners ook een sterke tweede dag op de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva. De Nederlands kampioenen Mark Caljouw en Gayle Mahulette bereikten in het enkelspel de achtste finales.

Caljouw ontdeed zich in de tweede ronde van de Rus Sergej Sirant (21-19 en 21-19) en treft donderdag de Deen Jan Ø. Jørgensen. Ook Nick Fransman stootte door naar de laatste zestien. Hij kende weinig moeite met de Noor Marius Myhre (21-13 en 21-9) en neemt het donderdag op tegen de Ier Nhat Nguyen.

Bij het vrouwenenkelspel bereikte Mahulette gemakkelijk de achtste finales. Ze versloeg Johanna Magnusson met 21-10 en 21-17. Soraya de Visch Eijbergen, die een bye had in de eerste ronde, slaagde er niet in de derde ronde te halen. Ze verloor na een lange partij in drie games van de Zwitserse Sabrina Jaquet.

Dubbelspel

Er was ook Nederlands succes in het dubbelspel. Het als vijfde geplaatste vrouwenkoppel Selena Piek en Cheryl Seinen plaatste zich voor de tweede ronde door overtuigend te winnen van het Letse duo Ieva Pope en Monika Radovska: 21-13 en 21-10.

Ook Debora Jille en Imke van der Aar drongen door tot de tweede ronde. Het debuterende koppel won ruim van het als zevende geplaatste Duitse duo Isabel Herttrich en Carla Nelte: 21-13 en 21-15.

In het mannendubbel wisten Jelle Maas en Robin Tabeling de tweede ronde te bereiken door de Schotten Alexander Dunn en Adam Hall in drie lange games te verslaan: 21-16, 19-21 en 29-27.

Het duo Jacco Arends/Ruben Jille werd in de eerste ronde uitgeschakeld door het Deense koppel Mathias Christiansen/David Daugaard.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl