Novak Djokovic AFP

Djokovic snel onderuit in Barcelona, ook Nishikori naar huis

time icon Aangepast

Novak Djokovic is al in de tweede ronde van het ATP-toernooi in Barcelona uitgeschakeld. De Serviër verloor met 2-6, 6-1, 3-6 van de Slowaak Martin Klizan, de nummer 140 van de wereld.

Djokovic had de voorgaande vier duels met Klizan gewonnen, maar worstelt nu al maanden met z'n vorm. De Serviër beëindigde vorig jaar vroegtijdig zijn seizoen wegens problemen met zijn elleboog. Begin dit jaar maakte hij zijn rentree, maar onderging daarna een operatie aan het gewricht. Sindsdien heeft hij moeite zijn oude niveau te bereiken.

Ook in Barcelona was zijn spel bij vlagen niet om aan te zien. In de eerste set sloeg hij maar één winner en in de derde set leverde hij op 3-4 met drie fouten op rij zijn opslag in.

Nishikori geeft op

De Japanner Kei Nishikori, afgelopen zondag nog verliezend finalist in Monte Carlo, verloor in zijn partij tegen Guillermo García-Lopéz de eerste set (3-6) en gaf daarna op met dijbeenproblemen.

Nishikori verloor in Monte Carlo van Rafael Nadal, die in Barcelona in de volgende ronde zijn opponent had kunnen zijn. Nadal was in zijn eerste partij met tweemaal 6-4 te sterk voor landgenoot Roberto Carballés Baena.

Nadal won het toernooi de afgelopen jaar, die twee edities daarvoor was Nishikori de sterkste.

STER Reclame