ANP

Goedemorgen! De Tweede Kamer debatteert vanmiddag over de vrijgegeven dividendbelasting-memo's. En de commissie-Van Geel brengt vandaag advies uit over de toekomst van de Oostvaardersplassen.

De regen trekt weg en vanuit het westen klaart het op. Vanmiddag vallen er een paar buien, met kans op onweer. Het wordt 12 tot 16 graden bij een matige westelijke wind.

NOS

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • De commissie-Van Geel brengt advies uit over de toekomst van de Oostvaardersplassen. Mogelijk komt er verandering in het beheer van de grote grazers.
  • Vanmiddag debatteert de Tweede Kamer over de omstreden memo's over de dividendbelasting. Die werden gisteren vrijgegeven. Het belooft volgens NOS-verslaggever Wilma Borgman een naar debat voor premier Rutte te worden, die steeds zei geen herinnering aan andere stukken te hebben dan in het officiële dossier.
  • Voor sterrenkundigen is het een belangrijke dag: de meetgegevens van bijna 1,7 miljard sterren, verzameld door de Europese satelliet Gaia, worden vandaag vrijgegeven.
  • In de Champions League wordt vanavond het tweede halvefinaleduel gespeeld: Bayern München en Real Madrid trappen om 20.45 uur af in de Allianz Arena.
  • En vanmiddag wordt het nieuwe logo van de Johan Cruijff Arena onthuld.

Wat heb je gemist?

Het aantal dodelijke verkeersslachtoffers is voor het eerst sinds 2015 gedaald. Vorig jaar kwamen 613 mensen om in het verkeer, blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Opmerkelijk is dat voor het eerst meer fietsers dan automobilisten om het leven zijn gekomen. In 2017 kwamen 206 fietsers om het leven. Vooral ouderen zijn kwetsbaar: twee derde van de fietsslachtoffers is 65 jaar of ouder. Een kwart van hen reed op een elektrische fiets.

Het bedrijf achter de ov-chipkaart maakte gisteren bekend dat een andere proef juist stopt ANP

STER reclame