Badmintonner Nick Fransman
NOS SportAangepast

Goede start badmintonners op EK

De Nederlandse badmintonners zijn goed begonnen aan de Europese kampioenschappen in het Spaanse Huelva. Nick Fransman en Gayle Mahulette bereikten de tweede ronde in het enkelspel en dat lukte in het gemengd dubbel ook Jacco Arends/Selena Piek.

17 minuten

Fransman had geen kind aan de Pool Matthew Abela, die hij in twee sets in 17 minuten van de baan sloeg (21-1 en 21-5). In de tweede ronde treft hij de Noor Marius Myhre. De als zesde geplaatste Mark Caljouw had in de eerste ronde een bye en stuit in de tweede ronde op de Rus Sergey Sirant.

Bij de vrouwen was Mahulette (25) ook in twee games klaar, al bood de Tsjechische Katerina Tomalova meer tegenstand: 21-16 en 21-15. Soraya de Visch Eijbergen was in de eerste ronde vrij.

Jacco Arends en Selena Piek waren in een half uurtje klaar met de Zwitsers Oliver Schaller en Celine Burkhart: 21-14 en 21-11. Het Nederlandse tweetal is in Spanje als vierde geplaatst. De koppels Jelle Maas/Imke van der Aar en Robin Tabeling/Cheryl Seinen werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Arends/Piek haalde op de vorige EK de bronzen medaille in het gemengddubbelspel.

Piek pakt brons met Arends en haalt finale met Muskens

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl