Phillip Cocu (l) en Giovanni van Bronckhorst

Wie van de drie wint de Rinus Michels Award?

Phillip Cocu, Giovanni van Bronckhorst en John van den Brom maken kans op de Rinus Michels Award voor de beste trainer in de eredivisie. De hoofdtrainers uit het betaalde voetbal in Nederland bepalen vrijdag 11 mei wie er wint.

Cocu, die PSV dit seizoen overtuigend naar de landstitel loodste, won de prijs eerder in 2015. Zijn concurrenten voor de prijs staan nog niet op de erelijst.

Van Bronckhorst

Vorig jaar moest Van Bronckhorst, die toen de landstitel pakte met Feyenoord, deze eretitel laten aan toenmalig Ajax-trainer Peter Bosz. Dit seizoen legde hij met zijn ploeg beslag op de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal.

Van den Brom plaatste zich met AZ, dat dit seizoen bij tijd en wijle oogstrelend voetbal speelde, voor de bekerfinale. In de eredivisie staan de Alkmaarders op de derde plaats.

Michael Reiziger

In de Jupiler League zijn vijf kanshebbers voor de titel: Michael Reiziger van koploper Jong Ajax, Henk de Jong van De Graafschap, Dick Lukkien van FC Emmen, Gérard de Nooijer van FC Dordrecht en Mike Snoei van Telstar.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl