NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 24/4: Trumps eerste staatsbezoek en Armeense genocide herdacht

Goedemorgen! Staatssecretaris Snel van Financiën is in Armenië voor de herdenking van de genocide in 1915 en de Amerikaanse president Trump ontvangt zijn Franse ambtgenoot Macron.

Het blijft morgen grijs en regenachtig weer in de noordelijke helft van het land, bij maxima van 11 tot 15 graden. In het zuiden is het vaker droog en wordt het 13 tot lokaal 18 graden.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Namens het kabinet gaat staatssecretaris Snel van Financiën naar Armenië voor de herdenking van de Armeense genocide in 1915. De kwestie ligt gevoelig in Turkije, dat ontkent dat er sprake was van genocide.
  • In Brussel begint de donorconferentie voor Syrië. Twee dagen lang praten 85 landen en hulporganisaties over de hulp die Syriërs nodig hebben. Tot nu toe komt maar zo'n 20 procent van het geld binnen dat nodig is om alle vluchtelingen te helpen.
  • De Franse president Macron gaat op bezoek bij zijn Amerikaanse ambtsgenoot. Het is voor Trump zijn eerste officiële staatsbezoek sinds zijn verkiezing.

Wat heb je gemist?

Een proef om reizigers in het openbaar vervoer te laten in- en uitchecken met hun mobiele telefoon is mislukt. Translink, het bedrijf achter 'OV-chip mobiel' stopt per 15 juni met de proef.

Direct na het starten van de proef stuitten de 8000 deelnemers op problemen. Zo bleek het aanmelden ingewikkeld en liep de app geregeld vast. Volgens een woordvoerder van Translink zoekt het bedrijf al naar nieuwe technieken om reizigers alsnog met hun mobiel te kunnen laten betalen.

Een mobiele telefoon met een testversie van de app OV-chip mobiel

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog dit:

Een Amerikaanse militair die in Afghanistan zijn geslachtsdelen was kwijtgeraakt heeft de eerste penis- en balzaktransplantatie ter wereld ondergaan. De operatie duurde 14 uur in totaal en vond plaats in het John Hopkins ziekenhuis in Baltimore. De militair, die anoniem wil blijven, kan waarschijnlijk deze week week naar huis. De artsen verwachten dat hij seksueel weer volledig weer zal kunnen functioneren.

Overzicht van de operatie

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl