Wesley Sneijder krijgt zijn droomafscheid bij het Nederlands elftal
NOS VoetbalAangepast

Sneijder krijgt gedroomd afscheid bij Oranje

Wesley Sneijder krijgt zijn gedroomde afscheid van het Nederlands elftal. De recordinternational mag op 6 september in de oefeninterland tegen Peru zijn 134ste en laatste interland voor Oranje spelen.

Sneijder gaf onlangs in een interview bij de NOS aan dat hij graag als voetballer uitgezwaaid wil worden door het Oranje-legioen, in een volle Johan Cruijff Arena. "Ik ben hartstikke blij met wat er nu gaat gebeuren. Dit is het afscheid zoals ik het droomde: in een wedstrijd, in een team dat me dierbaar is en op een plaats die me dierbaar is", laat Sneijder weten via de website van de KNVB.

Sneijder krijgt een bijzonder afscheid vanwege zijn status als recordinternational, laat de KNVB weten. "Zoiets moet uiteraard passen in het programma van de bondscoach. Maar de intentie om hem dit afscheid aan te bieden was er bij alle betrokkenen meteen nadat zijn afscheid vaststond", zegt KNVB-directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma.

De KNVB is daarnaast van plan elk jaar bij een officiële interland op passende wijze afscheid te nemen van spelers, die niet meer in aanmerking komen voor Oranje of zelf hebben aangegeven een punt te zetten achter hun interlandloopbaan. Dat gebeurt voor het eerst op zaterdag 13 oktober, wanneer Duitsland de tegenstander is in de Nations League in de Johan Cruijff Arena.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl