Lance Armstrong tijdens een liefdadigheidsevenement in Frankrijk in 2015
NOS WielrennenAangepast

Lance Armstrong aanwezig bij Giro-start in Israël

Lance Armstrong is op 4 mei aanwezig bij de start van de Giro d'Italia in Israël. De Amerikaanse oud-wielrenner zal daar voor zijn podcast Stages verslag doen van de eerste drie etappes, zo maakte hij in zijn eigen programma bekend.

"De mogelijkheid om naar Israël te gaan om een iconisch evenement als de Ronde van Italië te verslaan is waanzinnig", vertelt Armstrong. Hij had eerder aangegeven geen plannen te hebben om nog een grote ronde te bezoeken, maar de start in Israël heeft hem op andere gedachten gebracht. "Een start van een grote ronde zo ver van het Europese vasteland is een unieke mogelijkheid."

De Giro begint op 4 mei met een tijdrit door Jeruzalem. Ook de tweede en derde etappe zijn in Israël, daarna verhuist het wielercircus naar Italië.

Ophef in Vlaanderen

In december ontstond de nodige ophef toen Armstrong door de organisatie van de Ronde van Vlaanderen werd uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de voorjaarsklassieker. Critici begrepen niet waarom de dopingzondaar zomaar weer welkom was bij een wielerwedstrijd. Een week voor de Ronde zegde de Amerikaan alsnog af wegens privé-omstandigheden.

Armstrong kreeg vorige week te horen dat de langverwachte rechtszaak van de Amerikaanse overheid tegen hem niet doorgaat. De gewezen zevenvoudig Tourwinnaar trof een schikking van vijf miljoen dollar met de overheid, waar hem een schadeclaim van 100 miljoen dollar boven het hoofd hing.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl