Peter Schep als coach van Kirsten Wild
NOS WielrennenAangepast

Wielrenunie bindt bondscoach Schep tot en met WK 2021

De Nederlandse wielrenunie KNWU heeft het contract van bondscoach Peter Schep verlengd. De 41-jarige coach gaat door tot en met de wereldkampioenschappen in 2021. Dat betekent dat Schep ook tijdens de Olympische Spelen in Tokio als coach langs de baan zal staan.

Schep is bij het baanwielrennen verantwoordelijk voor de duurdisciplines: scratch, puntenkoers, omnium, koppelkoers en de achtervolgingsonderdelen. De sprintdisciplines vallen onder het gezag van Bill Huck.

Schep is blij dat hij zijn werk kan voortzetten. "Ik zie nog veel uitdaging om de Nederlandse baansport naar een nog hoger niveau te brengen, waarbij Tokio 2020 een belangrijk doel is."

Peter Schep na de uiterst succesvolle WK baanwielrennen

Succesvol

Schep was tijdens de wereldkampioenschappen begin maart uiterst succesvol met zijn baanwielrenners. In het Omnisport in Apeldoorn won hij met de duurploeg zeven medailles. Vooral Kirsten Wild was met drie keer goud uiterst succesvol. Ook was Schep medeverantwoordelijk voor het baandebuut van Annemiek van Vleuten. Dit resulteerde in zilver op de individuele achtervolging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl