ANP
NOS NieuwsAangepast

Wekdienst 23/4: Abdeslam hoort straf en Feyenoord wordt gehuldigd

Goedemorgen! Salah Abdeslam krijgt vandaag in Brussel te horen welke straf hij krijgt voor een schietpartij en bekerwinnaar Feyenoord wordt gehuldigd in de Rotterdamse Kuip.

Het is voorlopig gedaan met het warme weer. Vanmiddag wordt het zo'n 12 graden in het noordwesten tot 17 graden in Limburg. Wel blijft het overwegend droog en schijnt de zon geregeld. Er waait een matige tot vrij krachtige westelijke wind.

Ga je op pad? Bekijk hier het overzicht van de files en wegwerkzaamheden en de situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Terreurverdachte Salah Abdeslam krijgt vandaag te horen welke straf hij krijgt voor een dodelijke schietpartij in de Brusselse gemeente Vorst in 2016. Voor de schietpartij, die plaatsvond in de nasleep van de aanslagen in Parijs, is 20 jaar cel geëist.
  • Het feestje van Feyenoordsupporters gaat na de KNVB-bekerfinale van gisteravond vanmiddag verder in de Kuip. Bekerwinnaar Feyenoord wordt in het stadion gehuldigd.
  • Zo'n dertig topvrouwen en -mannen van investeringsfondsen, banken en verzekeraars vertrekken vandaag naar Spitsbergen voor een poolexpeditie. Tijdens de reis zien ze met eigen ogen hoe het klimaat op de Noordpool verandert.
  • In de zogenoemde Dodenvallei in Spanje breken onderzoekers vandaag de muren open van een grafnis waar tienduizenden mensen liggen begraven. Nabestaanden van vier van hen willen weten of identificatie van het viertal nog mogelijk is.

Wat heb je gemist?

Een 'baan voor het leven' is niet meer vanzelfsprekend, maar toch er zijn nog steeds mensen die langdurig voor dezelfde werkgever werken. Volgens cijfers van het CBS blijft een op de drie werknemers tien jaar of langer bij hetzelfde bedrijf of instelling werken.

Vooral ambtenaren blijven lang in dienst: 60 procent heeft zijn tienjarig jubileum al gehaald. Ook in de industrie, het onderwijs, de financiële sector en de bouw blijven werknemers lang trouw aan dezelfde werkgever.

De kortste dienstverbanden bestaan in de horeca en de categorie 'overige zakelijke dienstverlening', zoals bijvoorbeeld callcenters en schoonmaakbedrijven. Daar werkt maar 10 procent tien jaar lang bij dezelfde baas.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Vier oud-presidenten, drie oud-First Ladies en de huidige First Lady op één foto: na afloop van de uitvaart van Barbara Bush werd deze bijzondere foto genomen. Op de foto staan George H.W. Bush (93), George W. Bush met zijn vrouw Laura, Bill en Hillary Clinton, Barack en Michelle Obama en Melania Trump. President Donald Trump was niet bij de uitvaart omdat hij naar eigen zeggen de uitvaart niet wilde belasten door de extra veiligheidsmaatregelen die dan genomen zouden moeten worden.

OFFICE OF GEORGE H. W. BUSH

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl