NOS VoetbalAangepast

Van Persie twijfelt over toekomst: soms hapert het lichaam

Van Persie: komt een moment dat ik eerlijk moet zijn tegen mezelf

Robin van Persie wil niet bevestigen dat hij ook volgend seizoen nog voetbalt. "Daar komen we de komende weken nog even op terug", zei hij na afloop van de gewonnen bekerfinale tegen AZ (3-0). "Ik ga binnenkort met Feyenoord zitten."

"Ik zou het liefst nog vijf, zes jaar verder gaan. Maar er is ook een andere kant, het is soms een struggle om een wedstrijd te halen. Dat heeft ook te maken mijn leeftijd. Soms hapert het lichaam."

"Ik heb elf jaar in Engeland gespeeld. Door de jaren heen loop je dan wat tikken op. Dat gaat je niet in de koude kleren zitten. Ondanks dat probeer ik toch het maximale eruit te halen wat erin zit. Ik heb sinds mijn terugkeer bij Feyenoord niet alles gespeeld, maar ik ben wel tevreden hoe het de afgelopen vier, vijf maanden is gegaan. Ook hoe de jongens mij hebben opgevangen. Misschien ga ik nooit meer hele wedstrijden spelen..."

Rendement Van Persie: 7 keer raak in 8 doelpogingen

Zestien jaar prof

Van Persie maakte zijn debuut op 3 februari 2002 voor Feyenoord, thuis tegen Roda JC (5-0). In 2004 verhuisde hij naar Arsenal. Na avonturen bij Manchester United en Fenerbahce keerde Van Persie in januari van dit jaar terug in Rotterdam-Zuid, ondanks andere opties.

De aanvaller is bijzonder succesvol na zijn terugkeer: zeven van de acht schoten waren doeltreffend.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl