Tientallen hardlopers onwel door hitte bij hardloopwedstrijd Antwerpen

Aangepast

Zeker veertig deelnemers aan de Antwerpse stratenloop Ten Miles zijn door het warme weer onwel geworden en in het ziekenhuis behandeld. Enkele liggen nog op de intensivecare-afdeling.

Volgens de organisatie liepen de deelnemers al sinds de start vanmiddag in de volle zon. Daardoor zijn veel lopers bevangen door de hitte. 268 deelnemers hebben zich langs de route laten behandelen, voornamelijk met klachten als oververhitting, uitdroging en uitputting. Enkele hardlopers verloren even het bewustzijn door de hitte.

De organisatie van Ten Miles riep deelnemers in de loop van de middag op om de race rustig uit te lopen en niet langer in te zetten op een tijdsregistratie bij de wedstrijd. De organisatie legde geen tijden van renners meer vast, omdat de hardlopers massaal oververhit raakten.

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'Stop met rennen! Ga alstublieft wandelen!'

De hulpdiensten waren weliswaar voorbereid op hitteklachten met dit weer, maar konden de snelheid waarmee het aantal hitteslachtoffers opliep niet bijbenen. Het Rode Kruis zei tegen het Vlaamse dagblad Het Nieuwsblad dat er 89 vrijwilligers beschikbaar waren en dat snel kon worden opgeschaald naar 150 hulpverleners. Er werden 22 ambulances ingezet.

Aan de Ten Miles-loop deden ruim 28.000 deelnemers mee. In Antwerpen waren vandaag verschillende hardloopevenementen. In totaal waren er meer dan 40.000 lopers op de been in de stad.

STER Reclame