Olivier Giroud (m) viert zijn 1-0 voor Chelsea in de halve finale van de FA Cup tegen Southampton

Chelsea voor dertiende keer in finale FA Cup

Chelsea speelt op 19 mei de finale van de FA Cup tegen Manchester United. De ploeg van Antonio Conte versloeg in de halve eindstrijd Southampton met 2-0. Een dag eerder ontdeed Manchester United zich al met 2-1 van Tottenham Hotspur.

Chelsea had in de eerste helft een groot overwicht, maar wist weinig uitgespeelde kansen te creëren. Willian raakte de lat en Olivier Giroud kon bij een omhaal de bal niet de juiste richting meegeven.

Hoedt in de basis

Southampton, dat de achttiende plaats in de Premier League bezet en tegen degradatie vecht, was in het eerste deel vooral druk met tegenhouden. De ploeg van Mark Hughes, met Wesley Hoedt in de basis, kwam amper van eigen helft af maar had wel 45 minuten een antwoord op de aanvalsgolf van Chelsea.

Alvaro Morata kopt voor Chelsea de 2-0 binnen in de halve finale van de FA cup tegen Southampton

Amper aan de tweede helft begonnen brak Chelsea, zeven keer winnaar van de FA Cup, de verdedigingsgordel van Southampton wel. Giroud wurmde zich langs drie verdedigers en schoof de bal in het doel: 1-0. Southampton moest daarna wel komen. De ploeg kwam ook wel in de buurt van het doel van Chelsea, maar doelpunten maken bleek lastig.

In de slotfase verving Conte zijn doelpuntenmaker Giroud. De Spanjaard Alvaro Morata stond net in het veld toen hij het duel besliste met een harde kopbal: 2-0.

De 'Saints' gaven de hoop niet op, maar verder dan een bal op de paal van Charlie Austin kwam Southampton niet.