Arsène Wenger

Arsenal begint 'afscheidstournee' Wenger met ruime zege

In de eerste wedstrijd nadat coach Arsène Wenger heeft aangekondigd Arsenal na bijna 22 jaar te verlaten, heeft zijn ploeg met 4-1 gewonnen van West Ham United.

Arsenal leek in de eerste helft een beetje ontdaan door het aangekondigde vertrek van Wenger. Er lukte niet veel en omdat ook bij West Ham United het vernuft ontbrak, was het bij de rust nog 0-0.

De tweede helft was een stuk attractiever. Nacho Monreal opende de score, waarna Marko Arnautovic (voormalig FC Twente) al snel gelijkmaakte.

Vanaf de tachtigste minuut was Arsenal heer en meester was. Eerst strafte Aaron Ramsey een verdedigende fout af, waarna Alexandre Lacazette met twee mooie treffers voor de eindstand zorgde.

• AFP
    Alexandre Lacazette
    Marko Arnautovic (l) zorgde voor 1-1
    Nacho Monreal opende de score voor Arsenal

Ook met de landstitel op zak gaat Manchester City gewoon door met winnen. De kersverse kampioen was voor eigen publiek veel te sterk voor Swansea City (5-0).

David Silva, Raheem Sterling, Kevin De Bruyne, Bernardo Silva en Gabriel Jesus scoorden voor het elftal van trainer Pep Guardiola. Mike van der Hoorn speelde de hele wedstrijd voor Swansea City, dat nog niet zeker is van klassenbehoud. De club uit Wales staat zeventiende en heeft vier punten meer dan Southampton en Stoke City.