Júlio César met Brazilië op het WK 2014 in eigen land EPA

De Braziliaanse doelman Júlio César heeft op 38-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière gezet. De 87-voudig international speelde zaterdag in stijl zijn laatste wedstrijd.

Die vond plaats in het fameuze Maracanã-stadion in Rio de Janeiro. De club van César, Flamengo, won met 2-0 van América. Na afloop namen zijn ploeggenoten de keeper op de schouders.

De vermaarde doelman begon zijn profcarrière ook bij Flamengo, in 1997. Hij verliet de club in 2005 voor avonturen in Europa. César won in 2010 met Internazionale, met ook Wesley Sneijder in de ploeg, de Champions League.

Geveld door Sneijder

De Braziliaan maakte deel uit van de nationale ploeg op het WK van 2006 en was eerste keeper op de WK's van 2010 en 2014. Op het toernooi in 2010 werd hij met Brazilië in de kwartfinales verslagen door Nederland (2-1). In die wedstrijd werd Júlio César twee keer geklopt door zijn toenmalige ploeggenoot Sneijder.

WK 2010: Júlio César tast mis bij voorzet Sneijder

César stond ook onder de lat bij Chievo, Queens Park Rangers en Toronto FC. In januari van dit jaar vertrok hij bij Benfica om terug te keren naar zijn vaderland.

'Doelman van de 1-7'

Dieptepunt in zijn carrière was vermoedelijk de afstraffing door Duitsland op het WK van 2014 in de halve finales. Brazilië werd in eigen land met 7-1 afgedroogd door de latere wereldkampioen. "Als ik overlijd, zal in het bericht staan: Júlio César is dood, de doelman van de 1-7", zo liet hij onlangs nog weten.

Een oorwassing voor Júlio César en Brazilië tegen Duitsland: 7-1 EPA

STER reclame