NOS WielrennenAangepast

'Winst te hoog gegrepen' voor Dumoulin, Poels terug in Luik

Wat kunnen Dumoulin en Poels in Luik-Bastenaken-Luik?

Tom Dumoulin en Wout Poels hebben aan de vooravond van Luik-Bastenaken-Luik nog de nodige vraagtekens. Het tweetal, dat niet overloopt van zelfvertrouwen, zou graag mee willen in de finale, maar hoe realistisch is dat?

Vorig seizoen wist Dumoulin, die 21ste werd, geen rol van betekenis te spelen en daarom besloot hij zich op een andere wijze voor te bereiden. "Ik ben een dagje eerder teruggekomen van mijn hoogtestage", zei Dumoulin bij de teampresentatie.

"Het is altijd een beetje de vraag hoe je je daarna voelt. Maar meestal voel ik me een paar dagen goed na een hoogtestage en ik hoop dat het dipje na Luik komt. Ik hoop in de finale mee te kunnen. Maar winst lijkt me een beetje hoog gegrepen."

Tom Dumoulin en Louis Vervaeke aan het trainen in de Sierra Nevada

Geen kopman

De 27-jarige Dumoulin verbleef de afgelopen weken in de Sierra Nevada, waar hij hoopt de basis te hebben gelegd voor de komende maanden en in het bijzonder de Giro. Toch zal hij tijdens Luik-Bastenaken-Luik niet als kopman aantreden.

"Normaal gesproken is Michael Matthews de kopman. Hij heeft woensdag laten zien in topvorm te zijn. Als je als sprinter vijfde wordt in de Waalse Pijl..."

Wout Poels won Luik-Bastenaken-Luik in 2016

Wout Poels beleefde twee jaar geleden het mooiste moment van zijn carrière in Luik door de voorjaarsklassieker te winnen. Dat hij opnieuw als eerste over de finish komt, lijkt gekeken naar de eerste maanden van dit jaar, niet heel aannemelijk.

"Ik zit er een beetje tegenaan te hikken. Het zou mentaal wel lekker zijn er weer even bij te zitten. We hebben een aantal kaarten te spelen, maar ik denk dat we meer kans hebben als we wachten tot het einde."

Poels, die vorig jaar ontbrak wegens een blessure, hoopt te kunnen zien waar hij nu staat. "Luik-Bastenaken-Luik is best een eerlijke wedstrijd en als je goed bent, kom je vanzelf bovendrijven."

Sensationele zege Poels in Luik-Bastenaken-Luik

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl